Kraftig stigning i CryptoLocker/Ransomware angreb

By 14. marts 2017 Uncategorized @da
ransomware_cryptolocker_extrico
Vi oplever I 2017 et kraftigt stigende antal angreb af Cryptolocker/Ransomware

Indtil nu har der været ligeså mange angreb, som i hele 2016. Det er brugernes adfærd de kriminelle går efter. Husk det!

Hvad er CryptoLocker/Ransomware?

Ransomware er en type malware, der bruges til at afpresse ejeren af den inficerede enhed til at betale løsepenge for at få adgang til sine egne data igen.

CryptoLocker er en af de typer Ransomware, som den kriminelle benytter til formålet. Det er en Trojansk virus som har det formål, at kryptere enhedens filer samt alle de filer den kan ”se” på firmaets netværk, via tilslutninger til netværksdrev osv.

De typiske metoder de kriminelle benytter for at nå firmaets netværk er mails, hvor de udgiver sig som helt reelle personer/firmaer, endda kan det se ud som at det er en mail fra sin chef/kollega/samarbejdspartner/familiemedlem. I mailen er der så typisk et link og hvis man klikker på det, sker skaden. Med andre ord, så går de kriminelle efter brugernes adfærd.

Når skaden er sket, er der ikke andet at gøre end at restore firmaets data fra en backup. Dette betyder at man kan miste flere dages data alt efter, hvor stor omfanget er.

Hvordan kan jeg minimere risikoen?
  • Sørg for at Jeres PC’ere/servere er opdateret med nyeste opdateringer fra Microsoft samt at PC’ere er beskyttet med et Antivirus program.
  • Sørg for at oplyse brugerne om, hvor vigtigt det er, altid at være skeptisk overfor de mails de modtager (Kan det nu passe at denne faktura er rigtig?, kan det nu passe at jeg venter en pakke? etc. etc.)
  • Vær skeptisk overfor de links du klikker på i din browser, f.eks reklamer og pop ups (Du er ikke ”Nr. 1 Million der har besøgt denne side”)