Bekæmper madspild med frokostordnings-app

“Med frokostordnings-appen fra extri:co ved vi hver dag, hvor mange der arbejder hjemmefra eller er tilmeldt spisning i virksomhedens kantine. Det er en enorm hjælp mod madspild.”

Laila Duedal, HR Specialist, Compensations & Benefits, Nel Hydrogen A/S

Baggrund:

Nel Hydrogen A/S har i mange år tilbudt sine ca. 200 medarbejdere en madordning, der er blevet trukket over lønnen med et fast månedligt beløb. Til at håndtere ordningen havde man klaret sig med en fraværsplan med forskellige farvekoder til markering af fx møder og ferier.

I takt med at hjemmearbejde under Corona blev mere og mere udbredt og fortsat vil være det, viste det sig hurtigt vanskeligt at bevare overblikket over antallet af dagligt spisende. Den oprindelige fraværsplan krævede manuel optælling, ligesom den sjældent var fuldstændigt opdateret. Derfor var et madspild på helt op til 50 kuverter ikke usædvanligt – og på ingen måde acceptabelt.

Løsning:

Nel Hydrogen A/S ønskede en app, hvor alle medarbejdere automatisk melder ind hver uge, hvilke dage de spiser på kontoret eller hjemme. Samtidig skulle bogholderiet kunne håndtere de ansattes egenbetaling til madordningen via deres løn – baseret på det faktiske antal kuverter i stedet for en fast pris om måneden.

Som udgangspunkt (default) er man tilmeldt, hvorefter man går ind på appen på sin mobil eller via en browser og framelder sig de dage, man ikke ønsker frokost – der kan frameldes fire uger frem i tiden. Senest om torsdagen skal man have den efterfølgende uges framelding på plads. Appen tager automatisk højde for weekender, helligdage og ferielukninger.

Udbytte:

Løsningen giver væsentligt mindre madspild og et godt overblik, så kantinepersonalet kan afgive langt mere præcise bestillinger til sin madleverandør.

For medarbejderne giver appen en langt større fleksibilitet i planlægningen. Samtidig har den nye mulighed for variabel afregning også gjort deltagelsen i madordningen fuldstændig transparent og fair – lige til den sidste bid.

Om Nel Hydrogen A/S

Nel er en global virksomhed, der leverer løsninger til at producere, opbevare og distribuere brint fra vedvarende energi. Hos den danske afdeling Nel Hydrogen A/S i Lind ved Herning fremstiller ca. 200 medarbejdere brinttankstationer til hele verden, så brintkøretøjer kan køre på brændstof uden emissioner.

Ydelser
Kontakt
Dennis-Svarre-Laursen-Key-Account-Manager

Dennis Svarre Laursen
Email: dsl@extrico.dk
Tlf: 28 43 27 38